KampusART-seminaari VOL 2
KampusART-seminaarit tuovat erilaisia näkökulmia julkiseen taiteeseen. Toisessa KampusART-seminaarissa pohditaan erilaisia digitaalisia ja aineettomia alustoja ja välineitä julkisessa taiteessa.
Seminaari on suunnattu erityisesti julkisen taiteen tekijöille, asiantuntijoille ja opiskelijoille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet. Seminaarissa on kahvitarjoilu.
Ilmoittaudu mukaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 27.11.2019.
Ohjelma
klo 17 Tervetuliaissanat ja KampusART-esittely
Taidekoordinaattori Riina Kotilainen, Turun AMK
17.15−18 Kokemuksia virtuaalisen tilan taidekilpailusta ja valtion taideteostoimikunta julkisen taiteen tilaajana
Erityisasiantuntija Henri Terho, Taike/Valtion taideteostoimikunta
18−18.45 Digitaalisuus ja immersiivisyys nykykuvanveistossa
Satu-Minna Suorajärvi
18.45−19 Tauko
19−19.45 Näkymiä Keskustelupuiston keskeltä
Tellervo Kalleinen
_________________________________________________________________
Henri Terho toimii julkisen taiteen erityisasiantuntijana Taiteen edistämiskeskuksessa. Hän vastaa Taikessa mm. julkisen taiteen asiantuntijapalveluista ja rakennetun ympäristön taiteen rahoituksesta. Terho on valtion taideteostoimikunnan jäsen.
Satu-Minna Suorajärvi yhdistää taiteessaan digitaalista ja perinteistä kuvanveistoa, keskittyen ekologiseen 3D-tulostukseen. Suorajärvi opettaa digitaalista kuvanveistoa Aalto-yliopistossa, toimii Kruks-mediataideryhmässä ja on ollut pitkään mukana järjestötoiminnassa. Parin viime vuoden aikana hän on tehnyt VR (virtual reality) – ja AR (augmented reality) -installaatioita.
Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen suunnittelevat ja toteuttavat osallistavia taideteoksia, jotka menevät syvälle yksilön ja yhteisön väliseen dialogiin. He loivat valituskuoro-konseptin, joka on levinnyt ympäri maailmaa. He ovat tehneet osallistavia elokuvateoksia, kuten People in White (2011), Unimaa (2010) ja Archipelago Science Fiction (2011). Heidän teoksiaan on esitetty museoissa ja gallerioissa ympäri maailmaa, kuten Mori Art Museumissa (Tokio), The Kitchenissä (New York), Kunsthalle Fridericianumissa (Kassel) sekä Ars Electronica Centerissä (Linz). Vuonna 2012 he saivat AVEK mediataidepalkinnon, ja vuonna 2014 heidät palkittiin Ars Fennicalla.
_________________________________________________________________
Seminaari on osa Turun AMK:n Taideakatemian koordinoimaa KampusART-taideohjelmaa, jonka ytimessä on rohkea ja moninainen nykytaide. Kupittaan kampuksen taideohjelma toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.
Kolmas KampusART-seminaari järjestetään helmikuussa 2020.