Taide luo paikkoja rauhoittumiselle

08.12.2020

EduCitystä löytyy tällä hetkellä kaikkiaan yhdeksän teosta. Taiteellinen jury on vastannut rakennukseen tulevien teosten valinnasta. Perustana on ollut taideohjelman visio, jonka mukaisesti teosten tarkoituksena on vahvistaa vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä Kupittaan kampuksella. Tavoitteena on luoda kestävä ja laadukas teoskokonaisuus, joka lisää kampuksen viihtyisyyttä ja ottaa huomioon EduCityn käyttäjät ja toiminnot.

Taiteen avulla EduCityyn on luotu paikkoja rauhoittumiselle. Iina Gröhnin ja Susanna Selinin KATVE– ja Emilia Usvalaakson Pinta & Nousu -teokset mahdollistavat meditatiivisen tilakokemuksen. Pinta & Nousu -teoskokonaisuuden (tilat 1083, 1085) osana on Itämeren rantakalliolla nauhoitettu ääniraita, jota voi kuunnella halutessaan omilla kuulokkeilla. KATVE (tila 3051) puolestaan tuo palan suomalaista luontoa hektiselle kampukselle.

Taideohjelma jatkuu aina vuoden 2021 loppuun asti. Tulevan vuoden aikana on tarkoituksena pilotoida uudenlaisia julkisen taiteen malleja ja tapoja.

Kirjoittaja on KampusART-taideohjelman taidekoordinaattori