Taideohjelman syksy tuo uusia avauksia

05.08.2021

Yksi KampusART-taideohjelman tavoitteista on laajentaa ja haastaa julkisen taiteen käsitettä. Niinpä olemme valmistelleet vuorovaikutukseen ja yhteisöön perustuvaa konseptia, jonka toteutusta on täytynyt siirtää sattuneesta syystä myöhemmäksi. Jotta saamme toteutettua kaiken suunnitellun ja vähän päälle, taideohjelman ohjausryhmä päätti jatkaa taideohjelmaa elokuun 2022 loppuun asti. Alun perin taideohjelman oli alun perin määrä päättyä tämän vuoden lopussa.

Alkava syksy tuo mukanaan mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia mahdollisuuksia paitsi Turun AMK:n Taideakatemian alumneille, myös laajemmin taidekentän ammattilaisille.  Luvassa on kolme hakua erityyppisille tekijöille, ja ensimmäinen haku päästään avaamaan heti alkusyksystä. Taidekoordinaattorin näkökulmasta julkisen taiteen projektien onnistuminen edellyttää hyvää valmistelua yhteistyössä osapuolien kanssa. Pitkän valmistelun jälkeen olen iloinen, että voimme pian julkistaa mitä tuleman pitää.

EduCityssä työskenteleville, opiskeleville ja vieraileville on luvassa kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa. Yksi syksyn ehdottomista kohokohdista on kansainvälinen mediataiteen kokonaisuus Conversations of Our Time. Kansainvälisen opiskelijakilpailun kautta valitut 14 mediataideteosta esitetään EduCityn mediaseinällä loka-marraskuussa. Samalla julkistetaan kilpailun kolme voittajaa.

Syyskuussa EduCityyn avataan Rotaatio-galleria, joka tuo nykytaidetta neljännen kerroksen henkilöstötiloihin. Galleria esittelee kuvataiteen opiskelijoiden teoksia ja osaamista. Teoskokonaisuus vaihtuu kahden kuukauden välein, ja kaikki teokset ovat myynnissä.

KampusART-taideohjelmalla on valtava merkitys taiteen tekijöille. Tähän mennessä järjestetyt avoimet haut ja kilpailut ovat mahdollistaneet ja mahdollistavat useiden satojen taiteilijoiden ja taideopiskelijoiden osallistumisen hankkeeseen. Erityisen merkityksellistä tämä on tilanteessa, jossa taide- ja kulttuurikenttä on ollut lähes pysähdyksissä melkein 1,5 vuoden ajan.

Kirjoittaja on KampusART-taideohjelman koordinaattori.