Taiteellinen työryhmä esittäytyy: Terhi Marin

05.06.2019

KampusART-taideohjelman taiteellisesta laadusta ja sisällöstä vastaa viisijäseninen taiteellinen työryhmä, jonka tehtävänä on laatia uudisrakennukseen ja sen ympäristöön toteutettavia taideteoksia koskevat esitykset ohjausryhmälle. Esittelemme seuraavien viikkojen kaikki taiteellisen työryhmän jäsenet sekä heidän ajatuksiaan liittyen taideohjelmaan ja julkiseen taiteeseen.

Toisena vuorossa on viestintäjohtaja Terhi Marin, joka aloitti työnsä Turun Teknologiakiinteistöissä vuonna 2011. Marinin mukaan hänen työssään parasta on vapaus sekä mahdollisuus ideoida ja toteuttaa erilaisia asioita. Vapaus onkin piirre, jonka hän näkee yhdistävänä tekijänä oman työnsä ja taiteen tekemisen välillä.

Mitä odotat KampusART-taideohjelmalta?

Odotan hankkeen tuovan Turun tiedepuistoon kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa − asioita, joiden vuoksi ihmiset haluaisivat tulla käymään alueella, ja joiden edessä he haluaisivat ottaa itsestään valokuvia.

Mikä julkinen taideteos on tehnyt sinuun vaikutuksen ja miksi?

Ensimmäisenä tulee mieleen Finlandia-talon vieressä sijaitseva Urho Kekkosen muistomerkki Lähde (Pekka Jylhä, 2000). Pidän vedestä elementtinä, ja muistomerkin väri ja muoto miellyttävät minua. Allas tuo mieleeni metsälammen, jonka rannalle voisi mennä piknikille.