Mediataiteen haku Turun AMK:n Taideakatemian alumneille

06.09.2021
Mediaseinä sijaitsee EduCityn atrium-tilassa Taidonportaiden edustalla.

Kupittaan kampus tarjoaa uuden foorumin mediataiteelle. Tammikuussa 2022 käynnistyvä KampusART-mediataideohjelma tuo EduCityn mediaseinälle vaihtuvia liikkuvan kuvan teoksia. Lisäksi ohjelmaan sisältyy screeningejä.

Etsimme nyt ehdotuksia esitettäväksi teoksiksi Turun AMK:n Taideakatemian alumneille avoimen teoshaun kautta. Alumneja ovat kaikki Turun AMK:ssa tai sitä edeltävissä oppilaitoksista (ml. Turun Piirustuskoulu ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitos) valmistuneet ja niissä työskennelleet.

Ensimmäisen KampusART-mediataideohjelman kuratoivat Video Art Festival Turku (VAFT) -tapahtuman tuottajat Rose Pietola ja Jenna Suomalainen. Teoshaussa ei ole ennalta määrättyä sisällöllistä teemaa. VAFT:ille mediataide ja videotaide voivat olla kaikkea liikkuvan kuvan muotoon toteutettua (audio)visuaalista sisältöä, kuten esimerkiksi animaatiota, lyhytelokuvaa tai jopa giffejä.

 

Ehdota teostasi KampusART-mediataiteen kokonaisuuteen!

Voit ehdottaa maksimissaan kolmea (3) teosta. Mukaan valitut teokset esitetään EduCityn mediaseinällä ja/tai screening-näytöksissä tammikuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana.

Mediaseinä

Teoksia esitetään mediaseinän taideslottien aikana tiistaisin ja torstaisin klo 11–12. Lisäksi teoksia voidaan esittää myös muina aikoina. Kuraattorit suunnittelevat teosten esittämisen aikataulun ja ohjelman rakenteen kokonaisuuden pohjalta.

Julkisessa tilassa esitettävän teoksen tulee olla ikärajaton. Teoksen genre ja toteutustapa ovat vapaita. Mediaseinässä ei ole äänentoistoa, joten teos esitetään ilman ääntä.

Kyseessä voi olla aikaisemmin esitetty teos tai kokonaan uusi teos.

Teoksen tekniset vaatimukset:

 • Teoksen kestolle ei ole erityistä rajoitetta
 • Teoksen tulee olla yksikanavainen
 • Teos voi sisältää ääntä, mutta se esitetään äänettömänä
 • Tiedostomuoto: h.264 .mp4
 • Teoksessa voi olla lopputekstit, jotka sisältyvät teoksen kokonaiskestoon.

Mediaseinän tekniset tiedot:

 • Leveys: 6 m
 • Korkeus: 3 m
 • Kuvasuhde: 16:9
 • Frame rate: 30 fps

LED-mediaseinä on läpinäkyvä. Parhaiten seinällä toimii värikäs tai korkeakontrastinen sisältö. Tummat alueet ja sävyt eivät toistu seinällä parhaalla mahdollisella tavalla. Mediaseinä ei tue interaktiivista sisältöä.

Screeningit

Mediaseinällä esitettävien teosten lisäksi kampusalueella järjestetään näytös tai näytöksiä (screening) valikoiduista teoksista. Screeningien teokset esitetään äänillä.

Kuraattorit suunnittelevat screening-näytösten ajankohdat ja ohjelman. Näytökset järjestetään Turun AMK:n kampuksille/toimipisteillä.

Teoksen tekniset vaatimukset:

 • Teoksen kestolle ei ole erityistä rajoitetta
 • Teoksen tulee olla yksikanavainen
 • Teos voi sisältää ääntä
 • Tiedostomuoto: h.264 .mp4
 • Teoksessa voi olla lopputekstit, jotka sisältyvät teoksen kokonaiskestoon.
 • Kuvasuhde: 16:9
 • Frame rate: 30 fps

 

Kuka voi hakea?

Tekijänä voi olla yksittäinen Turun AMK:n Taidekatemiasta (ml. Turun piirustuskoulun ja Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksen alumnit) valmistunut tai siellä työskennellyt taiteilija tai taiteilijaryhmä. Kuraattorit voivat kutsua alumnin mukaan myös teoshaun ulkopuolelta.

Taiteilija / taiteilijaryhmä vastaa siitä, että hänellä on oikeudet kolmansilta ja ettei teos tai sen osa miltään osin loukkaa kolmansien tekijänoikeutta tai muuta tekijänoikeuslakiin perustuvaa oikeutta eikä muuta immateriaalioikeutta.

 

Miten?

Hakemukset tulee jättää sunnuntaina 3.10.2021 klo 23.59 mennessä Webropol-hakulomakkeella. Voit ehdottaa mukaan enintään kolmea (3) teosta.

Hakulomakkeeseen merkitään, ehdotatko teosta osaksi mediaseinän mediataidekokonaisuutta, screeningiin vai molempiin.

Linkki hakulomakkeeseen

Huomio! Mikäli ehdotat useampaa kuin yhtä (1) teosta, täytä jokaisesta teoksesta oma Webropol-lomake.

Päätöksistä tiedotetaan kaikkia hakijoita 30.11.2021 mennessä.

 

Esityskorvaus

Teoksen esittämisestä mediaseinällä tammikuun 2022 ja kesäkuun 2023 välisenä aikana maksetaan 700 euron (alv 0) teoskohtainen esittämiskorvaus. Teosta voidaan esittää useammin kuin kerran. Korvaus pitää sisällään sen, että teos voidaan esittää mediaseinän lisäksi myös screening-tilaisuudessa ilman erillistä korvausta.

Mikäli teos esitetään vain screeningissä, taiteilijalle maksetaan 120 euron (alv 0) teoskohtainen esityskorvaus.

Korvaus maksetaan laskulla. Laskuttajana voi toimia myös tuotantoyhtiö.

Turun AMK maksaa esityskorvauksen suoraan taiteilijalle. Huom! Jos olet Kuvaston jäsen, sinun tulee tehdä rinnakkaishallinnoinnista Kuvastoon kirjallinen ilmoitus. Erillisiä Kuvasto-korvauksia ei makseta.

 

Lataa hakuohjeet pdf-tiedostona tästä.

 

Lisätiedot:

Taidekoordinaattori Riina Kotilainen
+358 (0)50 598 5218
riina.kotilainen (at) turkuamk.fi