KampusART-seminaari VOL 1

ICT-City, Delta-auditorio (C-osa, 1. krs.), Joukahaisenkatu 3, Turku 4.11.2019 17:00

Osana Kupittaan kampuksen taideohjelmaa järjestetään seminaareja, joissa käsitellään julkista taidetta eri näkökulmista. Ensimmäisessä KampusART-seminaarissa pohditaan julkisen taiteen lähtökohtia ja mahdollisuuksia tilassa, paikassa ja yhteisössä − ja päinvastoin.

Seminaari on suunnattu erityisesti julkisen taiteen tekijöille, asiantuntijoille ja opiskelijoille, mutta mukaan ovat tervetulleita myös muut aiheesta kiinnostuneet. Seminaarissa on kahvitarjoilu.

Ilmoittaudu mukaan täällä. Ilmoittautuminen päättyy 31.10.2019.

Ohjelma

klo 17  Tervetuliaissanat ja KampusART-terveiset
Taidekoordinaattori Riina Kotilainen, Turun AMK

17.15−18 Taide käyttöön – Taiteilijan rooli kaupunkikehittämisessä
Projektipäällikkö Anna Rikkinen, Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen -hanke

18−18.45 Placemaking + julkinen taide – tiloista paikkoja taiteen keinoin?
Taiteilija-muotoilija Päivi Raivio

18.45−19 Tauko

19−20 Tila ja yhteisö taiteen tekemisen lähtökohtana
Sirkus- ja teatteriohjaaja Meri-Maija Näykki
_________________________________________________________________

Anna Rikkinen on toiminut Ornamossa taideasiantuntijana ja projektipäällikkönä vuodesta 2011. Tällä hetkellä hän vastaa Ratkaisumalleja taiteen yhdistämiseksi rakentamiseen -hankkeesta vuosina 2018−2020.

Päivi Raivio on helsinkiläinen taiteilija-muotoilija, jonka työn keskiössä on julkinen tila, paikan tuntu, ihmisten väliset kohtaamiset ja osallistuminen. Hän työskentelee idea-lähtöisesti soveltaen laaja-alaisesti julkisen tilan taiteen, kaupunkimuotoilun ja placemakingin metodeja. Hän on toinen RaivioBumann-suunnittelutoimiston perustajista, joka tekee toimeksiantoja mm. kunnille, kaupungeille ja arkkitehtitoimistoille sekä tuottaa omia taiteellisia projekteja ja interventioita.

Meri-Maija Näykki on sirkus- ja teatteriohjaaja, jonka työ on keskittynyt tila- ja yhteisölähtöisiin esityksiin. Hän on yksi maailman ensimmäisestä kolmesta sirkusohjaamisen maisterista (Circomedia, Iso-Britannia) ja yksi viimeisistä Metropoliasta valmistuneista teatteri-ilmaisun ohjaajista. Hän on työskennellyt mm. perustamassaan Täsmäteatteri-ryhmässä, Koneen säätiön yhteisötaidetriennaalissa ja Kuopion Kaupunginteatterissa.

_________________________________________________________________

Seminaari on osa Turun AMK:n Taideakatemian koordinoimaa KampusART-taideohjelmaa, joka tuo rohkeaa ja moninaista nykytaidetta Kupittaan kampuksen sisä- ja ulkotiloihin. Taideohjelma toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.

Ps. Seuraava KampusART-seminaari järjestetään maanantaina 4.12.2019 klo 17−20. Seminaarin aiheena on julkisen taiteen erilaiset digitaaliset ja aineettomat alustat ja välineet. Ilmoittautuminen avataan marraskuun alussa!