EduCityn ensimmäiset julkisen taiteen teokset on julkistettu

11.11.2020

Syksyllä 2018 alkanut KampusART-taideohjelma on edennyt yli puolen välin. EduCityssä on nyt julkistettu kahdeksan taideteosta, joiden toteuttajina on niin ammattitaiteilijoita kuin kuvataiteen opiskelijoita. Taiteilijat ovat Anssi Pulkkinen & Taneli Rautiainen, Noora Schroderus, Stig Baumgartner, Shoji Kato, Fanny Varjo & Niina Villanueva, Elina Lahdenperä, Iina Gröhn & Susanna Selin sekä Jenni Laaksonen & Ottilia Orenius.

Rakennukseen installoitu nykytaide ja arkkitehtuuri muodostavat kiinnostavan ja jännittävän visuaalisen kokonaisuuden. Taideohjelman lähtökohtina olleet rohkeus ja monimuotoisuus näkyvät niin taideteosten materiaaleissa ja toteutustavoissa kuin niiden vaikutuksessa tilakokemukseen.

– Taiteellisen työryhmän puheenjohtaja olen erittäin tyytyväinen tähänastiseen kokonaisuuteen. Teosvalintojen pohjalla on ollut taideohjelman visio, jonka mukaisesti teosten tarkoituksena on vahvistaa vuorovaikutusta ja yhteisöllisyyttä Kupittaan kampuksella. Teokset edustavat monipuolisesti nykytaidetta ja ne haastavat käsitystä julkisesta taiteesta väliaikaisuudellaan ja materiaalivalinnoillaan, KampusART-taideohjelman taiteellisen työryhmän puheenjohtaja Taina Erävaara kuvailee.

Teoskokonaisuus täydentyy vuoden 2021 aikana

Kupittaan kampukselle on syntymässä kestävä ja laadukas taideteosten kokonaisuus, joka lisää viihtyisyyttä ja ottaa huomioon tilojen käyttäjät ja toiminnot. Taideohjelma jatkuu vuoden 2021 loppuun asti. Taiteen kokonaisuutta kasvatetaan edelleen ensi vuoden aikana, ja julkisen taiteen käsitettä laajennetaan muun muassa esittäviin taiteisiin.

– KampusART-taideohjelma on yksi Suomen merkittävimmistä viime vuosien julkisen taiteen hankkeista. Teosvalinnat rakentavat uuden tilallisen tason koko kiinteistöön. Kupittaan kampus on hyvä esimerkki siitä, miten prosentti rakennuskustannuksista taiteeseen -periaatetta kannattaa nykypäivänä soveltaa rakennushankkeissa, arvioi Taiteen edistämiskeskuksen julkisen taiteen erityisasiantuntija Henri Terho.

Tutustu teoksiin täällä.