KampusART-kutsukilpailun taiteilijat on valittu

23.08.2019
Kuva: Sigge Arkkitehdit

KampusART-taideohjelman kutsukilpailun tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksesta tai teoskokonaisuudesta, joka voidaan toteuttaa ulkotilaan Kupittaan uuden kampusrakennuksen pihakannelle.

Kutsukilpailun taiteilijat valittiin avoimen portfoliohaun pohjalta. Määräaikaan mennessä saapui 74 portfoliota, joiden joukosta Turun AMK:n Taideakatemia ja Turun Teknologiakiinteistöt ovat kutsuneet Arja Kärkkäisen, Jukka Lehtisen, Anssi Pulkkisen & Taneli Rautiaisen, Riikka Purosen ja Anu Suhosen ottamaan osaa kutsukilpailuun. Juryyn kuuluvat Turun AMK:n kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara ja Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäjohtaja Terhi Marin sekä kuvataiteilijat Heini Aho, Veli Granö ja Jaakko Niemelä.

– Portfolioiden määrä oli ilahduttava ja myös niiden taso oli korkea. Odotan suurella mielenkiinnolla inspiroivia ja oivaltavia teosehdotuksia sekä kovatasoista kilpailua, kertoo taiteellisen työryhmän puheenjohtaja Taina Erävaara.

Pihakannelle toteutettavan paikkasidonnaisen pysyväluonteisen teoksen tai teoskokonaisuuden toivotaan lisäävän alueen viihtyisyyttä ja luovan paikan identiteettiä. Toivomuksena on, että teos tai teoskokonaisuus ottaa haltuun tilaa ja tuo kontrastia ympäristöönsä sekä huomioi inhimillisyyden ja ekologisuuden näkökulmat. Kilpailun tulokset ratkeavat vuoden 2019 loppuun mennessä. Kutsukilpailun järjestämistä on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lue lisää taideohjelmasta täällä.