KampusART-luonnoskilpailun taiteilijat on julkistettu!

28.10.2019
Kuva/Photo: Sigge Arkkitehdit

Marraskuun alussa käynnistyvän KampusART-luonnoskilpailun tarkoituksena on hakea ideoita taideteoksista Kupittaan uuden kampusrakennuksen sisätiloihin.

Luonnoskilpailun taiteilijat valittiin avoimen portfoliohaun pohjalta. Määräaikaan mennessä saapui 119 portfoliota, joiden joukosta Turun AMK ja Turun Teknologiakiinteistöt ovat kutsuneet Stig Baumgartnerin, Hannu Karjalaisen, Shoji Katon, Laura Könösen, Jani Ruscican, Panu Rytkösen, Noora Schroderuksen ja Timo Vaittisen ottamaan osaa luonnoskilpailuun. Taiteelliseen juryyn kuuluvat Turun AMK:n kuvataiteen koulutus- ja tutkimuspäällikkö Taina Erävaara ja Turun Teknologiakiinteistöjen viestintäjohtaja Terhi Marin sekä kuvataiteilijat Heini Aho, Veli Granö ja Jaakko Niemelä.

– KampusART-taideohjelma kiinnostaa selkeästi ammattikenttää. Portfolioita saatiin runsas määrä ja hakijoiden taso oli erittäin kova. Uuden mallin kokeilu yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa tuo niin ikään uuden mielenkiintoisen näkökulman julkisen teoksen hankintaan, kertoo taiteellisen juryn puheenjohtaja Taina Erävaara.

Luonnoskilpailun yhteydessä kokeillaan uutta julkisen taiteen hankintamuotoa yhteistyössä Suomen Taiteilijaseuran kanssa. Kilpailun aikana taiteilijoilla on mahdollisuus keskustella teosideoistaan ja kilpailuehdotuksistaan Turun Teknologiakiinteistöjen rakennuttajapäällikkö, arkkitehti (SAFA) Anniina Savisalon kanssa. Tarkoituksena on tukea taiteilijoita kilpailuehdotuksen laatimisessa.

Sisätiloihin toteutettavien pysyväluonteisten teosten toivotaan lisäävän työskentely- ja opiskeluympäristön viihtyisyyttä sekä rakentavan uudisrakennuksen identiteettiä. Toivomuksena on, että teoksissa on huomioitu inhimillisyyden ja ekologisuuden aspektit. Kilpailu ratkeaa helmikuun 2020 aikana. Luonnoskilpailun järjestävät Turun AMK:n Taideakatemia ja Turun Teknologiakiinteistöt, ja sen toteuttamista on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

Lue lisää taideohjelmasta täällä.