KampusART-taideohjelman ensimmäinen taiteilijahaku on avautunut

03.06.2019

Kupittaan kampuksen taideohjelman ensimmäinen taiteilijahaku on käynnistynyt. Nyt avautuneella portfoliohaulla ja sitä seuraavalla kutsukilpailulla etsitään kiinnostavaa ja rohkeaa teosideaa, joka toteutetaan Kupittaalle rakentuvan Turun AMK:n uuden kampusrakennuksen sekä Vierailu- ja innovaatiokeskus Joen väliselle pihakannelle.

Taideohjelman ulkokohteen taiteilijavalinta toteutetaan kaksivaiheisena. Suomessa työskenteleville taiteilijoille ja taiteellisille työryhmille avoin portfoliohaku on käynnissä 3.6.−31.7.2019. Määräaikaan mennessä portfolionsa lähettäneistä valitaan kutsukilpailuvaiheeseen 3−5 taiteilijaa ja/tai taiteellista työryhmää, joilta tilataan luonnokset teoksesta tai teoskokonaisuudesta.

Lisätiedot portfoliohausta ja kilpailukohteesta sekä aikataulusta löytyvät täältä.

Korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta kampukselle

Nyt käynnissä oleva portfoliohaku ja sen pohjalta järjestettävä kutsukilpailu ovat osa KampusART-taideohjelmaa, joka tuo Turun tiedepuistoon rakentuvalle kampukselle korkeatasoista ja kiinnostavaa nykytaidetta. Lähes miljoonan euron taideohjelma toimii esimerkkinä alueen ja tulevaisuuden julkisen taiteen kehittämiselle ja on osa valtakunnallista julkisen taiteen kehittämistyötä. Taideohjelmaa koordinoi Turun AMK:n Taideakatemia, ja se toteutetaan Turun AMK:n ja Turun Teknologiakiinteistöjen yhteistyönä.

Seuraava KampusART-taideohjelman taiteilijahaku avautuu kesän jälkeen. Silloin haetaan tekijöitä sisätiloihin tuleville taideteoksille.