PIQUE-NIQUE tarjoilee paratiisin hedelmiä

01.06.2020

Noora Schroderuksen teos PIQUE-NIQUE koostuu ruostumattomasta teräksestä taivutetuista rinkuloista. Kolmeen kattoikkunasyvennykseen sijoittuvan teoksen teräselementteihin on yhdistetty valettuja eksoottisia hedelmiä. EduCityn ensimmäiseen kerrokseen sijoittuva PIQUE-NIQUE toistaa Kupittaan kampuksen arkkitehtuurin elementtejä, mutta on muodoltaan orgaanisempi. Teos muistuttaa hedelmäpuuta, pilvimuodostelmaa tai avaruudellista maisemaa. Se luo esteettisen tilan, jonka alle voi pysähtyä syömään, juomaan ja viettämään aikaa yhdessä.

Taiteellinen jury näki Schroderuksen teosehdotuksen muotokieleltään ja visuaalisuudeltaan feminiinisenä, korumaisena ja kepeänä. PIQUE-NIQUE on visuaalisesti kiinnostava teos, joka elää muuttuvien valaistusolosuhteiden myötä. Se luo sijoituspaikkaansa ylellisen tunnelman, se ikään kuin kehottaa katsojaa poimimaan paratiisin hedelmiä.

Noora Schroderus (s. 1982) on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta. Hänellä on ollut useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Schroderuksen teoksia on esimerkiksi valtion, Wihurin ja eri säätiöiden taidekokoelmissa.